Úterý 15. října 2024 17:18
reklama
Investingfox Partner
reklama
Purple trading AI
reklama
SAB Finance
reklama
Fintokei StartTrader

Dow prolomil hranici 43 000, Nvidia láme rekordy, Caterpillar utrpěl ztráty – co bude dál?

15.10.2024 07:58  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

analytics670de8e07e88c.jpg

Wall Street pokračuje v růstovém trendu: Dow a S&P 500 dosáhly nových rekordů

Pondělní obchodní seance na Wall Street skončila sebevědomým růstem klíčových indexů, včetně indexů S&P 500 a Dow Jones, které dosáhly historických maxim. Hlavním motorem tohoto růstu byl zájem investorů o technologické giganty před blížícím se zveřejněním firemních výsledků a důležitých ekonomických údajů.

Nízký objem obchodování kvůli svátku

Navzdory poměrně klidné obchodní aktivitě způsobené uzavřením dluhopisových trhů kvůli státnímu svátku se zobchodovalo 9,55 mld. akcií. Pro srovnání, průměrný objem za posledních 20 dní činil 12,05 mld. akcií. I přes snížené objemy obchodů si však Wall Street udržela růstovou dynamiku, která začala v pátek, kdy největší americké banky zahájily výsledkovou sezónu za třetí čtvrtletí pozitivně.

Dow poprvé překonal hranici 43 000 bodů

Na pozadí tohoto optimismu index Dow Jones Industrial Average poprvé v historii překonal hranici 43 000 bodů. Tento růst je podpořen očekáváním podnikových zisků: tento týden se očekává zveřejnění výsledků 41 společností z indexu S&P 500. Tyto údaje pomohou investorům zhodnotit současný stav americké ekonomiky a určit, zda korporace dokáží i nadále ospravedlnit vysoké ocenění akciového trhu.

Technologičtí giganti v čele trhu

K růstu indexů v pondělí přispěly především technologické společnosti, zejména v sektoru polovodičů. Index polovodičů (.SOX) vzrostl o 1,8 % a dosáhl dvouměsíčního maxima. Za zmínku stojí zejména akcie společnosti Arm Holdings, které posílily o 6,8 %, a společnost Nvidia (NVDA.O), která uzavřela růstem o 2,4 % a dosáhla rekordní zavírací ceny. Tyto společnosti se staly lídry růstu a táhly s sebou trh.

V čele stojí technologické společnosti: S&P 500 roste díky IT společnostem

Index informačních technologií byl jasným lídrem mezi všemi sektory indexu S&P 500, když vzrostl o 1,4 %. Investoři ve velkém investovali do technologických společností, což vedlo k růstu gigantů Alphabet, Apple, Microsoft a Tesla. Jejich akcie vykázaly zisky mezi 0,6 % a 1,6 %, což výrazně posílilo pozici trhu.

Klíčové indexy pokračují v růstu

Hlavní indexy na Wall Street zakončily den pozitivně. Index S&P 500 vzrostl o 44,82 b., což odpovídá nárůstu o 0,77 %, a dosáhl hodnoty 5 859,85 b. Mezitím index Nasdaq Composite vzrostl o 159,75 b., tj. o 0,87 %, a zakončil den na úrovni 18 502,69 b. Index Dow Jones Industrial Average přidal 201,36 b., tj. 0,47 %, a dosáhl rekordní hodnoty 43 065,22 b.

Omezující faktory: Akcie Caterpillar a Boeing klesají

Navzdory novým maximům indexu Dow byly jeho zisky poněkud omezeny poklesem jednotlivých akcií. Akcie průmyslového gigantu Caterpillar klesly o 2 % poté, co jeden z brokerů snížil hodnocení jeho akcií. Negativní dynamiku vykázala také společnost Boeing, která klesla o 1,3 % poté, co vykázala větší než očekávanou ztrátu za třetí čtvrtletí.

Optimismus ze sektoru bankovnictví a opatrná očekávání

Zprávy o výsledcích hospodaření velkých bank za třetí čtvrtletí přispěly k růstu optimismu na trhu. Investoři doufají, že pozitivní výsledky pomohou zachovat růstový trend i v roce 2024. Mnozí analytici však varují, že velkou překážkou by mohlo být vysoké ocenění akcií. Index S&P 500 se v současné době obchoduje za 21,8násobek forwardových zisků, což je výrazně nad jeho dlouhodobým průměrem 15,7násobku. To vytváří určitý tlak na společnosti, které by mohly mít potíže splnit očekávání investorů.

Prognóza růstu zisků indexu S&P 500

Podle údajů, které koncem minulého týdne zveřejnila společnost LSEG, se očekává, že růst zisků indexu S&P 500 ve třetím čtvrtletí dosáhne 4,9 % v meziročním srovnání. Tyto výsledky by mohly být klíčovým ukazatelem síly ekonomiky a budoucího výhledu akciového trhu.

Optimistické předpovědi zisků: Jak nižší očekávání prospívají investorům

Investoři netrpělivě vyhlížejí další kolo výsledkové sezóny podniků a analytici už vyslovují pozitivní prognózy. Kevin McCullough, konzultant oddělení portfolií ve společnosti Natixis Investment Managers Solutions, poznamenal, že současná očekávání firemních zisků jsou v porovnání s předchozími cykly méně nadsazená, což usnadňuje společnostem jejich splnění.

Podnikové výkazy: Je snazší splnit očekávání

"Tento hospodářský cyklus se liší od těch minulých, kdy byla očekávání extrémně vysoká a pro společnosti bylo obtížné je naplnit," uvedl McCullough. Zdůraznil, že díky tomu, že laťka je nyní nastavena níže, investoři budou na výsledky firem reagovat pozitivněji. Toto prostředí vytváří příznivé podmínky pro růst cen akcií při zveřejňování zpráv o výsledcích hospodaření.

Zaostřeno na banky a zdravotnictví

V úterý se pozornost zaměří na zprávy velkých finančních hráčů, jako jsou Bank of America a Citigroup. Kromě toho trh očekává výsledky zdravotnických gigantů Johnson & Johnson a UnitedHealth Group. Jejich výsledky budou pro investory důležitým ukazatelem hodnotícím stav klíčových ekonomických sektorů.

Klíčové ekonomické údaje: Maloobchodní tržby a chování spotřebitelů

Investoři také pozorně sledují nadcházející ekonomické údaje, zejména údaje o zářijových maloobchodních tržbách. Ty budou klíčové pro pochopení finančního zdraví amerických spotřebitelů, což následně pomůže předpovědět další kroky Federálního rezervního systému.

Kevin McCullough zdůraznil, že údaje týkající se spotřebitelů jsou při analýze současných ekonomických podmínek stále důležitější. Poznamenal, že chování spotřebitelů je nyní pro Federální rezervní systém v středem zájmu, zejména když se snaží vymyslet, jaká bude jeho politika zaměřená na podporu hospodářského růstu.

Opatrný komentář Fedu ohledně budoucnosti úrokových sazeb

V souvislosti s očekáváním nižších úrokových sazeb se dva představitelé Federálního rezervního systému vyjádřili k budoucím rozhodnutím opatrně. Prezident minneapoliského Fedu Neel Kashkari předpověděl pouze mírné snížení sazeb, protože se inflace stabilizuje poblíž cíle centrální banky na úrovni 2 %. Guvernér Fedu Christopher Waller mezitím zdůraznil význam opatrného přístupu ke snižování sazeb a zdůraznil potřebu pečlivé analýzy ekonomických podmínek.

Technologičtí giganti hnali Nasdaq vzhůru: Nové rekordy pro S&P 500 a Dow

V pondělí byly hlavní hnací silou růstu na akciovém trhu technologické společnosti s mega kapitalizací, které jsou tradičně spojovány s vysokým tempem růstu. Jejich výkonnost pomohla burze Nasdaq výrazně posílit a stát se lídrem dne. Indexy S&P 500 a Dow Jones mezitím zakončily seanci na nových rekordních hodnotách.

Ceny ropy klesají, dolar se drží

Ceny ropy na pozadí pozitivních výsledků amerických indexů klesly, přičemž dolar zůstal na stejné úrovni. Tyto změny byly způsobeny negativními ekonomickými zprávami z Číny, které vyvolaly obavy ze zpomalení globální poptávky. Peking, který se v sobotu zavázal "výrazně zvýšit" zadlužení na podporu své ekonomiky, investory zklamal nedostatkem konkrétních informací o navrhovaných stimulačních opatřeních.

Zpomalení čínského vývozu, investoři čekají na stimulační opatření

Dalším negativním faktorem pro světové trhy bylo prudké zpomalení čínského vývozu, jehož údaje byly zveřejněny v pondělí. Tato zpráva výrazně zaostala za očekáváním, což ještě více zdůraznilo potřebu silných a konkrétních ekonomických stimulů. "Čína se zjevně potýká s problémy," uvedl Sam Stovall, hlavní investiční stratég společnosti CFRA Research. Podle něj ceny ropy slouží jako jasný ukazatel nedostatku důvěry v to, že se Pekingu podaří nasměrovat svou ekonomiku zpět na správnou cestu, zejména vzhledem k nedostatku konkrétních opatření.

Čeká se na klíčové ekonomické údaje

Dluhopisové trhy byly v pondělí kvůli Dni Kolumba zavřené a absence významných ekonomických zpráv nebo podnikových výsledků nechala investory v napětí. Očekává se však, že do konce týdne se situace změní: budou zveřejněny klíčové údaje o maloobchodních tržbách, průmyslové výrobě a zahájených stavbách domů. Tyto zprávy budou důležitými ukazateli současného stavu ekonomiky a mohou ovlivnit náladu na trhu.

Čeká se na zveřejnění klíčových výsledků o příjmech: Banky a Netflix se připravují na zveřejnění údajů

Koncem týdne se investoři zaměří na významné společnosti, které se chystají zveřejnit své hospodářské výsledky. Mezi ně patří Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanley a streamovací gigant Netflix. Kromě toho se očekává, že bude reportovat mnoho společností ze zdravotnického a průmyslového sektoru, což by mohlo ovlivnit pohyby na trhu.


Evropské akcie dosáhly dvoutýdenních maxim

Evropské trhy zakončily obchodování na dvoutýdenních maximech navzdory pokračující volatilitě. Investoři se rozhodli soustředit na nadcházející výsledkovou sezónu podniků a zasedání Evropské centrální banky koncem tohoto týdne a plány Číny na hospodářské stimuly odsunuli na vedlejší kolej. Index MSCI World vykázal zisk, když vzrostl o 0,51 % na 857,10 b.

STOXX 600 a FTSEurofirst 300 zaznamenaly stabilní růst

Index STOXX 600 si připsal 0,53 %, zatímco index FTSEurofirst 300 vzrostl o 0,56 %. Tyto údaje naznačují, že si evropské trhy udržují pozitivní dynamiku navzdory globální ekonomické nejistotě. Mezitím akcie rozvíjejících se trhů zaznamenaly mírný růst o 0,02 %, což odráží opatrný optimismus účastníků trhu.

Výsledky asijských trhů jsou smíšené, Nikkei pokračuje v růstu

Asijsko-pacifické trhy zakončily seanci bez jasného trendu. Index MSCI pro tento region nezahrnující Japonsko zůstal téměř beze změny a klesl o pouhých 0,02 %. Japonský index Nikkei však pokračoval v růstu, když si připsal 224,91 b., tj. 0,57 %, a uzavřel na hodnotě 39 605,80 b.

Dolar dosahuje nových maxim

Americký dolar nadále posiloval a dosáhl desetitýdenního maxima vůči koši světových měn. Tento trend byl podpořen ekonomickými údaji, které potvrdily očekávání mírného snížení úrokových sazeb ze strany Federálního rezervního systému USA, což posílilo důvěru v dolar uprostřed globální nejistoty.

Dolar nadále posiluje: Euro a jen ztrácejí

Dolarový index, který měří hodnotu dolaru vůči koši hlavních měn včetně eura a jenu, vzrostl o 0,18 % a dosáhl hodnoty 103,23. V průběhu dne došlo k nárůstu hodnoty dolaru vůči euru a jenu. Euro mezitím oslabilo a kleslo o 0,31 % na 1,0903 USD. Dolar si rovněž připsal 0,42 % vůči japonskému jenu a dosáhl hodnoty 149,76 jenu za dolar. Posilování americké měny nadále přitahuje pozornost investorů v souvislosti s očekáváním budoucího snížení sazeb Federálního rezervního systému.

Ceny ropy klesají, protože OPEC snížil prognózy poptávky

Ceny ropy pokračovaly v poklesu poté, co OPEC revidoval své prognózy růstu poptávky po ropě pro roky 2024 a 2025 směrem dolů. K tlaku přispěl i pokračující pokles dovozu ropy do Číny, který se snížil již pátý měsíc v řadě. Americká ropa klesla o 2,29 % a uzavřela na 73,83 USD za barel, zatímco ropa Brent se propadla o 2 % na 77,46 USD za barel.

Zlato ztrácí na pozadí posilování dolaru

Zlato s posílením dolaru ustoupilo ze svých týdenních maxim. Spotové zlato kleslo o 0,12 % a dosáhlo hodnoty 2 652,68 USD za unci, zatímco futures na americké zlato se propadly o 0,09 % na 2 655,30 USD za unci. Rostoucí americká měna nadále negativně ovlivňuje drahé kovy a snižuje jejich atraktivitu pro investory.

Klíčová slova: Čína | Japonsko | Inflace | Nasdaq | Dow Jones | USA | OPEC | Apple | Evropské akcie | Ceny ropy | Ropa Brent | Politika | Nikkei | Maloobchodní tržby | Objemy obchodů | Akcie | Americký dolar | Centrální banky | Dolarový index | Dow Jones Industrial | Euro | Futures | Měna | Měny | Ropa | S&P 500 | Trend | Ukazatel | Výkonnost | Wall Street | Zlato | Americká měna | Analytici | Banky | USD | Obchodování | Morgan Stanley | FTSEurofirst | Goldman Sachs | Index MSCI | Citigroup | Bank of America | Indexy | Investoři | Stimulační opatření | Drahé kovy | Zisk | Dluhopisové trhy | Optimismus | Výsledky | Hospodářský cyklus | Stoxx 600 | Nasdaq Composite | Obchodní seance | Index | Analýzy | Brent | Dolar | Eura | Index Dow Jones | Index Nasdaq | Index S&P 500 | Investiční | Ocenění akcií | Pro investory | Prognóza | Ropy | Stoxx | Trh | Zpráva | Zprávy | Zisky | ROCE | Tržby | Federální rezervní systém | Burze | Investment | Natixis | Microsoft | MSCI | Caterpillar | FTSEurofirst 300 | Snižování sazeb | Růst cen akcií | Hospodářské výsledky | Index FTSEurofirst 300 | Evropské trhy | Bankovnictví | Pozornost investorů | Japonský index Nikkei | Hlavní indexy | Index Nikkei | S&P | Guvernér | Ztráty | Tesla | Investiční stratég | Světové trhy | Snížení úrokových sazeb | Ekonomické údaje | ARM Holdings | Alphabet | Očekávání | Očekávání investorů | Posilování dolaru | Akcie společnosti | Objem obchodování | Index Stoxx 600 | Výsledky firem | Růst zisků | Zájem investorů | Stav americké ekonomiky | NVDA | Guvernér Fedu | Snížení sazeb | Natixis Investment Managers | CFRA Research | Objem | UnitedHealth | Růst cen | Index DOW | Co bude | Předpovědi | Problémy | Prognózy | Nejistoty | Stratég | Peking | Hospodaření | Netflix | CFRA | Prezident | Výsledkové sezóny | Trhy | Pokles | Situace | Konzultant | Boeing | Rekordní hodnoty | Americké ekonomiky | Americké banky | Poptávky po ropě | Pečlivé analýzy | Technologičtí giganti | Stimuly | Růst | Ekonomiky | Údaje | UnitedHealth Group | USD za barel | Zasedání Evropské centrální banky | MSCI World | Zadlužení | Pokles dovozů | Index Nasdaq Composite | Sam Stovall | Johnson & Johnson | Vysoké ocenění | Ocenění | Ceny | Technologické společnosti | Nvidia | Americké měny | Zveřejnění výsledků | Evropské centrální banky | Indexy na Wall Street | Nové rekordy | Růstový trend | Hospodářské stimuly | Plány | Cíle | Chování spotřebitelů | Chování | Společnosti | Opatření | Zdravotnictví | Pozornost | Společnost | | Cykly | Arm | Pozitivní výsledky | Investment Managers | Dow Jones Industrial Average | Indexy S&P | Christopher Waller | Neel Kashkari | Pohyby na trhu | Opatrný optimismus | Americká ropa | Korporace | Index Dow Jones Industrial Average | Index Dow Jones Industrial | LSEG | Pokračující pokles | Největší americké banky | Společnost Boeing | Vice | Údaje o maloobchodních tržbách | Společnost Nvidia | ARM | Společnosti z indexu | Akcie společnosti Arm | Zavírací ceny | Společnost LSEG | Co bude dál? | Index MSCI World | Index polovodičů | Hospodaření velkých bank | Japonský index | S&P 500 a Dow Jones | Současný stav | Kovy | Předpovědi zisku | Zdraví |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Dow Jones poprvé v historii nad 22 000. Apple po výsledcích připsal 6 %
    Americké akciové indexy tento týden spíše konsolidovaly blízko svých rekordních maxim. Výjimkou byl Blue chip index Dow Jones, který tažený kvartálními výsledky předních amerických firem, neúnavně rostl a přepisoval své rekordní ceny. Ve středu se poprvé v historii dostal nad psychologicky silnou hladinu 22 000 bodů, den na to opět posílil a uzavřel na ceně 22 026 a absolutní maximum posunul na 22 044 bodů. Širší index S&P uzavřel čtvrteční seanci na 2 472 a technologický index Nasdaq Composite skončil na 6 340 bodů.
  • Dow Jones poprvé v historii v průběhu dne nad hranicí 40 000 bodů
    Zámořské indexy včera při otevření ukázaly nová historická maxima. Index Dow Jones Industrial Average dokonce poprvé překonal psychologickou hranici 40 000 bodů. Výrazně pozitivní nálada ale v průběhu obchodování nezavládla a tak jsme zakončili obchodní den poblíž středečních závěrů. Zmiňovanou hranici se tak přes veškerou snahu udržet nepodařilo. Index Dow Jones výrazně těžil z včerejších výsledků retailového řetězce Walmart, jehož akcie přidaly solidních 7 %. Akcie společnosti Canada Goose Holdings rostly o 15,1 %. Společnost Meta klesla o 1,7 %. Berkshire Hathaway Warrena Buffetta odhalila svůj nákup podílu v hodnotě 6,72 miliard USD v pojišťovací společnosti Chubb, která na to konto narostla o 4,7 %.
  • Dow Jones posílil za jeden den o 400 bodů, přichází Santa rally
    Francouzský prezident Francois Hollande v pátek na summitu v Bruselu uvedl, že by si přál, aby euro vůči USD bylo ještě slabší, i když dodal, že kurz EUR/USD se již přibližuje k rovnovážné hodnotě. Evropští lídři na tomto setkání schválili i nový investiční fond, jenž počítá s objemem nových investic ve výši 300 mld. eur.
  • Dow Jones proháněl více než 22 tis. značek, neboť silné příjmy společnosti Apple zvyšují sentiment
    Od pátečního vysokého kurzu indexu Dow Jones, stále ještě pokračuje v dalším záznamu, a to dokonce i přes neuspokojivé výrobní údaje PMI.
  • Dow Jones prudce stoupá: 40 000 bodů, zatímco GameStop a AMC padají volným pádem
    Milník pro Dow se shodoval s novými rekordy dalších klíčových indexů, přičemž S&P 500 (.SPX) a Nasdaq Composite (.IXIC) tento týden také dosáhly historických maxim. Zisky odrážejí rostoucí důvěru investorů v perspektivu americké ekonomiky a naznačují, že zemi by se mohlo podařit tzv. měkké přistání.
  • Dow Jones uzavře svůj nejlepší měsíc za více než tři desetiletí
    Dow Jones je nezastavitelný: včera překročil 30.000 bodů poprvé v historii po zavření s nárůstem 1,54%. Není to však jediný rekord, který by mohl index Wall Street porazit v roce 2020, poznamenán globální pandemií Covid-19. Dow Jones se blíží ke konci svého nejlepšího měsíce od roku 1987! K dnešnímu dni nashromáždil v listopadu přecenění 13,38%, což je nárůst, který nepřekročil od ledna před 33 lety.
  • Dow Jones zakončil kvartál nejúspěšněji od roku 1998
    Americkým akciovým indexům se podařilo ukončit první čtvrtletí letošního roku na historických maximech...
  • Dow Jones ztratil nejvíce za poslední 3 měsíce. OPEC jedná o navýšení těžby
    Americké trhy v USA v tomto týdnu oslabily, největší ztráty zaznamenal blue-chip index Dow Jones, který ve čtvrtek atakoval hranici 24000. Naopak poměrně stabilně se drží technologický Nasdaq 100, který je stále u svých rekordních maxim s absolutním high na ceně 7359,75.
  • Dow Jones +10 % za pět týdnů a historická úroveň 20 tis. bodů je rázem na spadnutí
    To co se v posledních pár týdnech děje na akciovém trhu je skutečně pozoruhodné. Nejedná se už jen o nějaký růst akciových indexů, ale o skutečně dramatickou a velmi silnou rally, která se začíná blížit těm nejsilnějším růstovým obdobím od března 2009, kdy světové indexy po vleklé finanční krizi konečně dosedly na dno.
  • Dow Jones 30 mohl v krátkodobém horizontu zůstat na medvědí cestě
    V posledních dvou týdnech na Wall Street nejvíce trpěl americký index 30. Poté, co minulé pondělí index dvakrát překonal psychologickou hranici 40 000, ztratil před pátečními údaji o jádrové inflaci PCE přibližně 4,4 % a obchoduje se poblíž 38 050. Jakmile ustoupí i krátkodobější linie podpory na úrovni 37 847, mohla by se cena propadnout přímo do oblasti 37 100-37 275 tvořené 200denním exponenciálním klouzavým průměrem (EMA).
  • Dow stoupá: Jak Nike zachraňuje trh na pozadí poklesu FedExu a signálů Fedu?
    Americké akcie zavřely v pátek téměř beze změny. Investoři se rozhodli dát si pauzu po působivém růstu z předchozího obchodního dne, kdy byl prudký nárůst kotací způsoben dalším zvýšením úrokových sazeb amerického Fedu. Pozitivní vliv ale měla dynamika akcií společnosti Nike, která indexu Dow pomohla přiblížit se k novým maximům.
  • DOW ZAVÍRÁ NA REKORDNÍCH MAXIMECH
    Americké akcie zaznamenaly v úterý progres, když Dow Jones zavíral na rekordním maximu, které následovalo po cyklickýc...
  • Do zahraničí vyrazí na dovolenou více Čechů než loni
    Podle průzkumu STEM/MARK pro společnost Home Credit plánují letní dovolenou více než dvě třetiny Čechů, přičemž 35 % dotázaných zvolí odpočinek v zahraničí, dalších 22 % plánuje dovolenou v Česku a desetina lidí ještě neví, kam pojede. Nejčastěji mají Češi v plánu za dovolenou utratit do 30 000 Kč a více než polovina dotázaných uvedla, že za dovolenou utratí zhruba stejně jako před rokem.
  • Do zkráceného obchodního týdne vstoupila burza poklesem
    Pražská burza dnes ztrácela, stejně jako dva dny před prodlouženým velikonočním víkendem. Index PX dnes odepsal 0,87 procenta na 968,06 bodu. Do červených čísel ho táhla hlavně Komerční banka, dařilo se naopak akciím Unipetrolu. Vyplývá to z internetových stránek burzy.
  • Do zlatých ETF přiteklo víc
    Minulý měsíc tlačila investory na trh se zlatem inflace v USA, která dosáhla nejvyšší úrovně za posledních 31 let. Podle posledních údajů Světové rady pro zlato však tento impuls neměl dlouhého trvání, protože ceny nedokázaly zůstat nad úrovní 1 800 USD.
  • Doznívá naděje o Fedu, ale o slovo se přihlásila čínská rizika
    Akcie se při pátku nadechly v naději, že Fed výhledově zpomalí nárůst sazeb. Takové názory se v měnovém výboru podle některých komentářů objevují a investory to potěšilo. Jenže je tu nový týden a nadšení vyprchává. Důvodem jsou částečně slabší indexy PMI z Evropy, ale hlavně zprávy z Číny.
  • Dozvíme se data o růstu amerického HDP
    Ve Spojených státech bude dnes zveřejněn předběžný odhad růstu tamního hrubého domácího produktu za poslední čtvrtletí roku 2020. V anualizovaném vyjádření se očekává +4,2 % mezikvartálně, což by sice byla téměř dvojnásobná dynamika oproti dlouhodobému průměru, ovšem tato bledne ve srovnání s předchozím čtvrtletím, kdy vykázala 33,4 %. Tato data, připomínající horskou dráhu, ovšem pochopitelně vyplývají z jarního lockdownu a historická srovnání tak poněkud kulhají. Mezi tahouny americké ekonomiky v závěru loňského roku patřil zpracovatelský průmysl, dařilo se i realitám a akciím. Naopak bídná situace panovala mezi domácnostmi a v odvětví služeb. Že běžným Američanům není zcela do zpěvu pak zřejmě potvrdí i pravidelný týdenní report z trhu práce, který podle odhadů vyjeví dalších téměř 900 tisíc nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti.
  • Dozvuky kauzy korunových dluhopisů
    Finanční správa právě kvůli kauze korunových dluhopisů prověřuje 1 526 firem a osob. Doposud provedla 757 místních šetření a získala poté 34 dodatečných daňových přiznání, což prokázala analýza ministerstva financí. Ze zprávy vyplynulo ukončení 17 kontrol u 13 firem. Důvodem nízkého počtu ukončených daňových kontrol je krátký časový úsek od jejich zahájení a nadměrná složitost prověřované problematiky.
  • Dozvuky středečního zasedání Fedu se budou na trzích ozývat ještě dlouhou dobu
    Holubice se včera večer vyřádily. Fed výrazně snížil své projekce dalšího růstu sazeb v tomto i následujících letech. ...
  • Dožene český investor své západní kolegy?
    Není žádná novinka, že český investor je opatrný. Investování do dluhopisů, akcií a podílových fondů je pro české domácnosti stále ještě neprobádanou oblastí. Rozdíly proti investorsky rozvinutým zemím, jako je třeba Francie či Velká Británie, kde jsou lidé zvyklí využívat výrazně širší portfolio finančních a investičních produktů, jsou obrovské.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank