Čtvrtek 29. srpna 2024 13:23
reklama
Investingfox Nastroje
reklama
Purple Branding (vzdělávání umíme)
reklama
eightcap zlato
reklama
Investingfox Nastroje

Nvidia zachraňuje Wall Street, asijské akcie klesají kvůli slabým výsledkům PDD Holdings a Nongfu Spring

28.08.2024 11:50  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

analytics66cef247e394e.jpg

Wall Street roste: Před zveřejněním hospodářských výsledků společnosti Nvidia zaznamenává rekordy

Index S&P 500 v úterý uzavřel mírně výše, zatímco Dow Jones uzavřel na rekordním maximu. Investoři netrpělivě očekávají středeční zprávu o čtvrtletních výsledcích společnosti Nvidia, která by mohla objasnit, kterým směrem se trh vydá. Ekonomické údaje, které mají být zveřejněny koncem tohoto týdne, by navíc mohly poskytnout další vodítka ohledně možného snížení úrokových sazeb.


Velké technologické společnosti v centru pozornosti

Technologický sektor se vyvíjí smíšeně, zejména před zveřejněním výsledků společnosti Nvidia (NVDA.O), giganta v oblasti polovodičů, který byl v centru nedávné rally akcií umělé inteligence na Wall Street. Akcie společnosti Nvidia vzrostly o 1,5 % a staly se nejobchodovanější akcií na amerických trzích podle LSEG.

Od začátku roku 2024 vzrostly akcie Nvidie o ohromujících 159 %, což z této společnosti činí lídra v závodě na poli technologií umělé inteligence. Vzhledem k rostoucí konkurenci a nákladům gigantů, jako jsou Microsoft (MSFT.O) a Alphabet (GOOGL.O), investoři bedlivě sledují společnost Nvidia, aby získali další údaje o stavu odvětví.

Očekávání jsou vysoká: Nvidia v centru pozornosti

"Společnost Nvidia musí překonat extrémně vysokou laťku, a to nejen z hlediska svých finančních výsledků, ale také z hlediska své vize budoucnosti umělé inteligence. To by mohlo mít významný dopad na celý technologický sektor, který v poslední době zaznamenal pokles," uvedl Ross Mayfield, investiční stratég společnosti Baird.

Apple a Amazon: Vydaly se opačným směrem

Akcie společnosti Apple (AAPL.O) zakončily seanci mírným růstem o 0,4 %, zatímco akcie Amazonu (AMZN.O) klesly o 1,4 %.

Index S&P 500 vzrostl o 0,16 % a uzavřel na úrovni 5625,80, což podtrhuje opatrný optimismus investorů před významnými událostmi na trhu.

Nasdaq a Dow Jones: Stabilní zisky na pozadí očekávání

V úterý index Nasdaq vzrostl o 0,16 % na 17 754,82 bodů, zatímco index Dow Jones Industrial Average se zvýšil o 0,02 % a zakončil den na rekordní hodnotě 41 250,50 bodů. Jednalo se o druhý den v řadě, kdy index Dow Jones stanovil nové maximum, což zdůrazňuje odolnost trhu.

Tech and Finance: The Gainers

Z jedenácti významných sektorů indexu S&P 500 jich šest zakončilo den s pozitivní dynamikou. Lídrem byl sektor informačních technologií (.SPLRCT), který přidal 0,63 %. Na druhém místě se umístil finanční sektor (.SPSY), který vzrostl o 0,48 %. Výsledky naznačují, že investoři navzdory ekonomické nejistotě nadále sázejí na přední odvětví.

Spotřebitelská důvěra a trh práce: Protichůdné signály

V úterý zveřejněné údaje ukázaly, že spotřebitelská důvěra v USA dosáhla v srpnu šestiměsíčního maxima. Navzdory optimismu však spotřebitelé projevili obavy o trh práce, zejména poté, co míra nezaměstnanosti v zemi minulý měsíc vzrostla na téměř tříleté maximum 4,3 %.

Očekávání klíčových ekonomických údajů

Investoři nyní upírají svou pozornost k pátečnímu zveřejnění údajů o výdajích na osobní spotřebu za červenec, které by mohly poskytnout další vodítka ohledně možného tempa snižování úrokových sazeb. Před touto událostí obchodníci aktivně spekulují o pravděpodobnosti, že Federální rezervní systém v září sníží sazby o 25 nebo 50 bazických bodů, a to na základě údajů z nástroje Fed Watch skupiny CME Group.

Ekonomický výhled: Rizika recese se zvyšují

Mezitím společnost UBS Global Wealth Management zvýšila pravděpodobnost recese v USA z 20 % na 25 % s odkazem na oslabující trh práce. Tento krok odráží rostoucí obavy z možného zpomalení ekonomiky navzdory pokračujícímu růstu akciových trhů.

Paramount Global: Propad v důsledku zrušené transakce

Akcie Paramount Global (PARA.O) se propadly o více než 7 % poté, co se Edgar Bronfman Jr. rozhodl upustit od nabídky na koupi společnosti. Tento krok uvolnil cestu společnosti Skydance Media k převzetí kontroly nad mediálním impériem Shari Redstone, což vedlo k prudkému poklesu akcií v nejistotě ohledně budoucnosti.


Tesla: Propad z důvodu nárůstu obchodních překážek

Akcie společnosti Tesla (TSLA.O) klesly o 1,9 % poté, co kanadská vláda oznámila uvalení 100% cla na dovážené elektromobily vyrobené v Číně. Opatření se dotkne všech elektromobilů pocházejících z Číny, včetně těch vyráběných společností Tesla, což vyvolává obavy investorů z možného poklesu poptávky v regionu.


Super Micro Computer pod tlakem: Hindenburg Research zasahuje

Akcie společnosti Super Micro Computer (SMCI.O) klesly o 2,6 % poté, co společnost Hindenburg Research uvedla, že vůči výrobci serverů zaměřených na umělou inteligenci zaujala krátkou (short) pozici. Toto oznámení zvýšilo napětí kolem společnosti a poslalo její akcie prudce dolů, což poukázalo na vliv velkých hráčů na volatilitu trhu.

Bydlení: Vysoké sazby hypoték pod tlakem

Index PHLX Housing (.HGX) klesl o 1,2 % na pozadí údajů, podle kterých ceny rodinných domů v červnu klesly. Rostoucí hypoteční sazby nadále zatěžují poptávku po bydlení a vyvolávají obavy o budoucnost tohoto sektoru.


Rovnováha na trhu: Převažuje pokles

Na pozadí smíšených ekonomických údajů převažovaly v indexu S&P 500 (.AD.SPX) klesající akcie nad rostoucími v poměru 1,1:1. Index S&P 500 však zaznamenal 50 nových maxim a pouze jedno nové minimum, zatímco Nasdaq 62 nových maxim a 57 nových minim, což naznačuje přetrvávající nejistotu mezi investory.


Objemy obchodů: Aktivita na trhu klesá

Objemy obchodů na amerických burzách byly podprůměrné, zobchodovalo se 8,6 mld. akcií, což je výrazně pod průměrem 11,9 mld. za posledních 20 seancí. Tento pokles aktivity může naznačovat, že investoři čekají na konkrétnější podněty pro svá rozhodnutí.

Globální trhy: Čeká se na výsledky společnosti Nvidia

Globální akciové trhy se ve středu těšily na nové rekordy, ale další vývoj závisel na nadcházejících výsledcích mezi investory oblíbené společnosti Nvidia působící v oblasti polovodičů. Britská libra se mezitím pohybovala poblíž 2,5letého maxima v souvislosti s očekáváním, že by Spojené království mohlo ve snižování úrokových sazeb za USA pokulhávat.


Asijsko-pacifický index: Smíšené výsledky

Nejširší index asijsko-pacifických akcií MSCI bez Japonska (.MIAPJ0000PUS) klesl o 0,2 %. Japonský index Nikkei (.N225) se mezitím nezměnil, což naznačuje, že investoři v regionu jsou v souvislosti s globálními ekonomickými problémy opatrní.

Ropa: Nejistota ohledně čínské poptávky

Po nedávném nárůstu napětí na Blízkém východě se ceny ropy dostaly pod nový tlak. Hlavním faktorem byly rostoucí obavy ze slabé poptávky ze strany Číny, které způsobily pokles cen. Futures na ropu Brent se obchodují těsně pod hranicí 80 USD za barel, což odráží nejistotu na světových trzích.


Nvidia: Gigant, který mění pravidla hry

Tržní hodnota společnosti Nvidia (NVDA.O) nadále prudce roste díky její vedoucí roli ve vývoji hardwaru pro umělou inteligenci. Od roku 2019 vzrostly akcie společnosti o neuvěřitelných 3 000 % a její tržní kapitalizace dosáhla 3,2 bil. USD. Díky tomu je Nvidia klíčovým hráčem, jehož pohyby ovlivňují celý trh.

Vliv společnosti Nvidia na trh: Předpovědi a očekávání

Podle analytika portálu Capital.com Kylea Roddy výsledky společnosti Nvidia určují nejen budoucnost samotné společnosti, ale také udávají tón celému technologickému sektoru. "Výhled tržeb společnosti Nvidia slouží jako ukazatel úrovně investic do umělé inteligence a také vyhlídek dalších velkých technologických společností," uvedl Rodda.


Globální trhy: Mírný růst a opatrnost

Index S&P 500 (.SPX) vykázal během poslední seance mírný nárůst o 0,2 %, ale asijské futures zůstaly stabilní. Futures na Nasdaq 100 klesly o 0,1 %, zatímco futures na FTSE vzrostly o 0,2 %, což odráží smíšený sentiment na trzích.


Hong Kong: Spotřebitelské akcie klesají

V Hongkongu index Hang Seng (.HIS) klesl o 1,1 % v důsledku poklesu spotřebitelských akcií. Obzvláště silně byl zasažen výrobce vody Nongfu Spring (9633.HK), jehož akcie po slabých finančních výsledcích klesly o 12 %. K negativnímu sentimentu přispěl i negativní výhled diskontního internetového prodejce PDD Holdings.

Tabcorp: Největší pokles za posledních 15 let

Akcie australské hazardní společnosti Tabcorp zaznamenaly prudký pokles, když se propadly o 17 % na nejnižší hodnotu za poslední čtyři roky. Jednalo se o nejvýraznější pokles od roku 2008. Propad vyvolalo varování společnosti, že rostoucí náklady na dodržování předpisů a další náklady budou znamenat nesplnění ziskových cílů.

Asijské trhy: Stabilita uprostřed měnových výkyvů

Dluhové a měnové trhy v Asii byly vcelku stabilní. Australský dolar však krátce vyskočil na nejvyšší hodnotu od ledna 0,6813 USD. K růstu přispěly o něco lepší než očekávané údaje o inflaci, které mezi investory vyvolaly krátkodobý optimismus.

Zahraniční měny: Dolar se propadá

Na světových trzích pomohlo oslabení dolaru, podpořené očekáváním snížení sazeb v USA, ostatním měnám dosáhnout zisku. Vzhledem k tomu, že krátkodobé úrokové sazby v USA přesahují 5,25 %, investoři začali spekulovat, že právě zde dojde k největšímu poklesu. V Asii se dolar ustálil na hodnotě 144,42 jenů a posílil také o 0,3 % na 1,1145 dolarů za euro.


Výhled úrokových sazeb: Blíží se snížení sazeb?

Futures na úrokové sazby nyní počítají s možností, že v letošním roce dojde ve Spojených státech ke snížení sazeb o 100 bazických bodů. Minulý týden předseda Federálního rezervního systému Jerome Powell zopakoval možnost brzkého snížení sazeb a řekl, že "nastal ten správný čas". Toto prohlášení podpořilo očekávání investorů ohledně uvolněnější měnové politiky v blízké budoucnosti.

Bank of England: Opatrný přístup, posilující libra

Na rozdíl od Spojených států zůstala Bank of England ve svých krocích opatrná, díky čemuž je libra letos zatím nejvýkonnější měnou v rámci skupiny zemí G10 a vzrostla o 4,1 %. V úterý libra dosáhla nejvyšší hodnoty za poslední více než dva roky, a to 1,3269 USD, než během asijského obchodování ustoupila na 1,3227 USD.

Inflace ve Spojeném království: Přetrvávající hrozba

Hlavní stratéžka Rabobank Jane Foley ve svém sdělení uvedla, že inflace ve službách ve Spojeném království zůstává "nepříjemně vysoká", což zvyšuje tlak na Bank of England a udržuje libru na vysoké úrovni. To potvrzuje potřebu dalších opatření v boji proti inflačním rizikům v zemi.

Sazby BoE: Opatrnost nade vše

Odborníci se domnívají, že Bank of England pravděpodobně sníží úrokové sazby maximálně jednou za čtvrt roku. Tento názor odporuje výhledu amerického Federálního rezervního systému, který by měl od září do ledna provést čtyři po sobě jdoucí snížení sazeb o 25 bazických bodů. Tento přístup odráží opatrnost Bank of England tváří v tvář ekonomické nejistotě.

Dluhopisové trhy: Úzká mezera

Trh s dluhopisy byl stabilní, výnos desetiletých amerických státních dluhopisů činil 3,83 % a výnos dvouletých dluhopisů 3,87 %. Pozoruhodné je, že rozdíl mezi nimi byl nejmenší za poslední tři týdny, což naznačuje konvergenci dlouhodobých a krátkodobých vyhlídek výnosů. To by mohlo signalizovat stabilizaci očekávání investorů ohledně budoucího vývoje úrokových sazeb.

Bitcoin a zlato: Smíšené pohyby

Kryptoměnové trhy se dostaly pod silný tlak, když intenzivní výprodeje v New Yorku poslaly bitcoin dolů o 4 % na 59 450 USD. Zlato si mezitím udrželo svou pozici na 2 517 USD za unci a prokázalo tak odolnost na pozadí volatility trhu. Smíšené pohyby poukazují na rostoucí nestabilitu ve finančním sektoru a rozdílné vnímání bezpečných aktiv ze strany investorů.

Klíčová slova: Bitcoin | Finance | Australský dolar | Inflace | Nasdaq | Dow Jones | USA | Britská libra | Spotřebitelská důvěra | Apple | Ceny ropy | Recese | Rizika | Nikkei | Akciové trhy | Míra nezaměstnanosti | Objemy obchodů | Měnové trhy | Sazby | Akcie | Transakce | Bank of England | CME | Dow Jones Industrial | Euro | Fed | Futures | G10 | Měny | Rally | Ropa | S&P 500 | Sentiment | Short | Tržní kapitalizace | Ukazatel | Výnos | Wall Street | Zlato | Úrokové sazby | USD | UBS | Dluhopisy | Obchodování | Asijské akcie | FTSE | Investoři | Finanční sektor | Pravděpodobnost | Dluhopisové trhy | Optimismus | Výsledky | Obchodníci | Index | Analytika | Brent | Dolar | Ekonomický výhled | Hang Seng | Index Dow Jones | Index Hang Seng | Index Nasdaq | Index S&P 500 | Investiční | Libra | Management | Ropy | Signály | SPX | Trh | Tržní hodnota | Volatility | Zahraniční měny | Zisky | ROCE | Federální rezervní systém | Rabobank | Microsoft | MSCI | CME Group | Globální trhy | Snižování úrokových sazeb | Globální akciové trhy | Japonský index Nikkei | Index asijsko-pacifických akcií | Propad | Index Nikkei | S&P | Oslabení dolaru | Nejistota | Tesla | Kapitalizace | Výhled | Investiční stratég | Snížení úrokových sazeb | Ekonomické údaje | Údaje o inflaci | Alphabet | Zpomalení ekonomiky | Očekávání | Jerome Powell | Asijské trhy | Očekávání investorů | Akcie Amazonu | Akcie společnosti | Baird | Aktivita na trhu | UBS Global Wealth Management | Obavy investorů | Akcie klesají | NVDA | Snížení sazeb | Wealth Management | NASDAQ 100 | Pokles cen | Recese v USA | AMZN | Pravděpodobnost recese | GOOGL | MSFT | Trh práce | Index DOW | Největší pokles | Trh s dluhopisy | Akcie společnosti Tesla | Amazon | Hong Kong | Předpovědi | Technologický sektor | Rostoucí náklady | Problémy | Prohlášení | Míra | Měnové politiky | Předseda | Optimismus investorů | AAPL | Bydlení | Stratég | Napětí na Blízkém východě | Hodnota společnosti | Budoucnost | Smíšené výsledky | Trhy | Pokles | Nejvýraznější pokles | Akcie společnosti Apple | Stabilita | Vývoj | Sazby hypoték | Prudký pokles | Další vývoj | Spotřebitelé | Růst | Spotřebitelská důvěra v USA | Ekonomiky | Práce | Údaje | USD za barel | Global Wealth Management | UBS Global | Dosáhnout zisku | Zveřejněné údaje | Volatility trhu | Spekulovat | Umělé inteligence | Sentiment na trzích | Negativní výhled | Ceny | Technologické společnosti | Důvěra | Capital.com | Odborníci | TSLA | Nvidia | Akcie společnosti Nvidia | Elektromobily | Futures na ropu | PDD | Rovnováha na trhu | Nové rekordy | Oslabení | Hypoteční sazby | Odvětví | Stabilní zisky | Vnímání | Paramount | Společnosti | Opatření | Pravidla hry | Pozornost | Ross Mayfield | Společnost | Výsledky společnosti | | Úrokové sazby v USA | Hry | Rally akcií | Akcie Nvidie | Dow Jones Industrial Average | Paramount Global | Opatrný optimismus | Index Dow Jones Industrial Average | Index Dow Jones Industrial | Nongfu Spring | Varování | LSEG | Vysoké sazby | Výprodeje | Hindenburg Research | Hindenburg | Společnost Hindenburg Research | Média | Rostoucí obavy | PHLX | Index PHLX | Velké technologické společnosti | Inflace ve Spojeném království | Kanadská vláda | Vice | Společnost Nvidia | SMCI | Sazby v USA | PDD Holdings | Společnost Hindenburg | Japonský index | Capital | Wealth | Výsledky společnosti Nvidia | Oznámení | Sektor informačních technologií | Super Micro Computer | Významný dopad | Výhled úrokových sazeb | Inflace ve službách | Spojené království | Rovnováha |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Nvidia představila novou generaci AI čipů
    Generální ředitel společnosti Nvidia Jensen Huang v neděli představil novou generaci čipů.
  • Nvidia před zveřejněním výsledků klesá o 3 % 📉
    Společnost Nvidia (NVDA.US) dnes po skončení obchodování na Wall Street zveřejní svou finanční zprávu za 4. čtvrtletí 2024. Zpráva za kalendářní období od listopadu 2023 do ledna 2024 bude zveřejněna kolem 22:20 a ukáže, zda jsou výsledky společnosti v souladu s trendem umělé inteligence, který vyhnal akcie společnosti na rekordní úrovně. Společnost dnes prožívá slabou seanci, její akcie ztrácejí více než 3 %.
  • Nvidia překonala svými výsledky očekávání trhu
    Nvidia svými výsledky za 2. kvartál i výhledem na třetí kvartál překonala očekávání trhu. Investoři přesto, zdá se, očekávali více. Akcie po uzavření trhu klesly o 4 % na 120,40 USD. Nvidia vykázala ve 2. kvartále tržby 30,04 miliardy dolarů oproti loňským 13,51 miliardám USD a proti odhadu 28,86 miliardy USD. Tržbami přitom překonala odhady trhu u všech divizí. Nárůst na tržbách však musely zadotovat vyšší náklady na výzkum a vývoj, které se meziročně vyšplhaly o 51 % na 3,09 miliardy USD a skončily tak lehce nad odhadem trhu 3,08 miliardy USD. Upravený provozní zisk i tak nabobtnal na 19,94 miliardy USD oproti loňským 7,78 miliardám USD a překonal odhad trhu 18,85 miliardy USD. Ve 3. kvartále předpovídá tržby ve výši 32,5 miliardy USD, plus minus 2 %, zatímco průměrný odhad analytiků činil 31,9 miliardy dolarů.
  • Nvidia překonává Alphabet z hlediska tržní kapitalizace!
    Akcie společnosti Nvidia (NVDA.US) se nadále těší silné rallye poháněné umělou inteligencí. Společnost byla v roce 2023 nejvýkonnějším členem indexu S&P 500, když během uplynulého roku vzrostla o téměř 240 %. Optimistický sentiment pokračuje i v roce 2024, kdy jsou akcie nejvýkonnějším členem indexu S&P 500 i v období od začátku roku. Společnost Nvidia se obchoduje o 46 % výše ve srovnání se závěrem roku 2023.
  • Nvidia reportovala výsledky a trh je v šoku! 📉
    Společnost, která poslední dva roky raketově roste díky AI mánii, sice přinesla dobré výsledky, ale něco chybělo... Akcie po zveřejnění čísel výrazně klesají! Co se děje?
  • Nvidia se podobá Bitcoinu? Senzační vzestup ceny jejích akcií
    V letech 2023 až 2024 zažila cena akcií společnosti Nvidia senzační boom, v některých ohledech dokonce podobný boomu Bitcoinu. Jedná se však o dvě velmi odlišná aktiva, která se ubírají různými cestami, takže jediné, co mají skutečně společné, je boom na finančních trzích.
  • Nvidia se stává největší firmou na Wall Street 📈Zopakuje se historie Cisco a dot-com?
    Nvidia se stala největší společností kótovanou na Wall Street, a tedy i nejhodnotnější společností na světě. Trvalo jí pouhých 96 dní, než její kapitalizace vzrostla z 2 bilionů dolarů na 3 biliony dolarů. Probíhající boom umělé inteligence je často přirovnáván k bublině dot-com a samotná Nvidia je přirovnávána ke společnosti Cisco Systems - hrdinovi internetového boomu. V březnu 2000 se společnost Cisco stala největší společností kótovanou na americké burze, deset let po svém debutu dosáhla ocenění 500 miliard dolarů. Akcionáři se však z postavení společnosti Cisco na trhu netěšili příliš dlouho. Rok 2000 se ukázal jako konec bubliny a zcela jiný pohled na oceňování společností. Čeká podobný osud i společnost Nvidia, novopečenou hvězdu Wall Street?
  • Nvidia udává tempo: Nové obzory pro S&P 500 a Nasdaq
    Kromě Nvidie vykazovaly stabilní růst také akcie dalších technologických gigantů, jako jsou Alphabet a Amazon.com, které vzrostly o 1,4 % a 1,6 %. Jay Hatfield z Infrastructure Capital Advisors poznamenal: "Technologie nás v poslední době jen zřídka překvapila a nyní překonala všechna očekávání. S nadcházející zprávou Nvidie by technologický trh mohl získat další podporu."
  • NVIDIA versus bublina na trhu a CISCO
    NVIDIA: Společnost NVIDIA, gigant v oblasti polovodičů a umělé inteligence, reportuje ve středu po uzavření trhu a konsensus počítá s tržbami přes 20 miliard dolarů, což je více než trojnásobek toho, co vykázala loni touto dobou. Pravděpodobně si bude muset vést lépe, protože akcie od 1. ledna vzrostly téměř o 50 % a očekávání investorů jsou tak vysoká. Na širším trhu se také zatajuje dech vzhledem k výkonnosti “Magnificent 7“ velkých technologických firem a koncentraci zisků, která je velmi vysoká.
  • Nvidia v premarketu mírně ztrácí, protože manažeři UXL signalizují konkurenci AI
    Akcie Nvidie (NVDA.US) se obchodují o více než 1 % před otevřením trhu v USA poté, co manažeři společnosti UXL, která je podporována společnostmi Intel (INTC.US), Alphabet (GOOGL.US) a Qualcomm (QCOM.US), řekli agentuře Reuters, že jsou v procesu přípravy technických specifikací pro software AI, aby mohl konkurovat službám AI společnosti Nvidia, později v první polovině roku 2024. Manažeři tří amerických gigantů naznačili, že zřejmým cílem je bojovat s dominancí na trhu a získat trh sdílet mimo technologii UXL. Oznámení může signalizovat trochu větší opatrnost na Wall Street, a přestože se trh s umělou inteligencí jeví jako obrovský, obavy o udržení obrovských marží mohou vyvinout krátkodobý tlak na akcie Nvidie.
  • Nvidia získává 3,30 % díky vlně nových čipů Blackwell 🤖
    Nvidia (NVDA.US) dnes zaznamenává nárůst o 3,30 % na 945 USD za akcii a přibližuje se tak k hranici 1000 USD za akcii. Optimismus investorů podporují nové produkty a projekty oznámené během týdenní konference Nvidia GTC. Během pondělního zahajovacího projevu oznámil generální ředitel společnosti Nvidia Jensen Huang:
  • Nvidia znovu překvapila trh: Silné datové centrum a akcie se dělí
    Technologický gigant Nvidia přinesl překvapení trhu, když zveřejnil své výsledky za první čtvrtletí fiskálního roku 2024. Výnosy společnosti zaznamenaly výrazný nárůst oproti loňskému období, což mnohé analytiky překvapilo.
  • Nvidia ztrácí 3,5% v premarketu na základě zpráv od DoJ 📉
    Podle zpráv médií zahájilo americké ministerstvo spravedlnosti vyšetřování zaměřené na podnikání s GPU čipy s umělou inteligencí Nvidia. Konkurenti Nvidie tvrdí, že společnost zneužila své dominance na trhu při prodeji pokročilých čipů. Po těchto informacích akcie Nvidie klesly o 3,4 % v americkém předtržním obchodování, po včerejším 6,6% výprodeji a korekci na Nasdaq 100, což poslalo technologický index pod podporu 19 000 bodů.
  • Nvidia zveřejnila skvělé výsledky!
    Všechny oči se aktuálně zaměřují na cenu akcií společnosti Nvidia, protože společnost vykázala zisky, které překonaly očekávání analytiků a zaznamenala 57% nárůst tržeb.
  • NYCB se po zprávě Wall Street Journal propadá o 40 %
    Akcie společnosti New York Community Bancorp (NYCB.US) se dnes propadají o více než 40 %. Akcie se obchodují níže od začátku dnešního obchodování, ale po zveřejnění zprávy Wall Street Journal se pokles zrychlil. WSJ uvedl, že problémový věřitel zkoumá možnost prodeje akcií. NYCB se nachází ve volném pádu od konce ledna, kdy banka oznámila neočekávanou ztrátu za 4. čtvrtletí a prudký nárůst rezerv na úvěrové ztráty vzhledem k její značné expozici v sektoru komerčních nemovitostí. Akcie se od té doby propadly o více než 80 %. Dnešní zpráva WSJ naznačuje, že situace v bance je opravdu špatná - prodej akcií je mnohem dražší způsob získání finančních prostředků než emise dluhopisů a skutečnost, že NYCB o něm uvažuje, může znamenat, že má problémy získat prostředky prostřednictvím dluhových trhů. Výprodej akcií NYCB vyvíjí tlak i na další regionální banky, ale zatím se mu nepodařilo vykolejit sentiment na širším trhu.
  • NY devízoví obchodníci
    Počuje odvšadiaľ kričať "strong dollar is back". EURUSD sa pokúša ponoriť pod 1,38 a pripísať si prepad o 1%. Naopak agregátne dolárový index dnes získava už vyše 1,3%. Dolárový valec začína valcovať "hlava-nehlava" všetko čo mu stojí v ceste. Kalkulácia s "Diétnou verziou QE 2,0" a menové sprísňovanie v Číne sú dva silné prodolárové argumenty, ktorým sa musel pokloniť celý zvyšok devízového trhu.
  • NY Fed's Dudley připustil, že vývoj na trzích je zdrojem obav pro americkou centrální banku. Nebudou se sazby nakonec snižovat?
    Podmínky na finančních trzích jsou mnohem tvrdší, než když Fed v prosinci rozhodoval o sazbách. A pokud tento stav vyd...
  • Nynější deště přejí houbám, lidé v Česku by si jich letos mohli z lesů odnést za více než pět miliard korun
    Kilogram hub je letos nejdražší v historii, vyjde na 220 korun – na rok 2013, tak zlý pro pojišťovny, ale celkový sběr hub a jejich cena stačit nebudou.
  • Nynější sankce Rusko nepoloží, v posledních letech se na ně pečlivě připravovalo. Putinův režim ale může zničit odstřižení od SWIFT, proti tomu je však třeba Německo a zatím také USA
    Rusko dosud zvládá čelit sankcím Západu, neboť po řadu let systematicky snižuje své vystavení americkému dolaru. Dolarové rezervy Ruska činily loni jen 16 procent celkových devizových rezerv země. Přitom o čtyři roky dříve to bylo více než 40 procent. Jeden příklad za všechny: od vrcholu roku 2010 Rusko snížilo objem držených amerických dluhopisů o 98 procent.
  • Nynější vláda se zadlužuje 25krát rychleji než vlády 90. let. Už v očištění o inflaci
    Současná vláda vytvořila za čtyři měsíce „sekeru“ ve státním rozpočtu za 200 miliard korun. Tu samou „sekeru“ – v očištění o inflaci – vytvořily obě Klausovy vlády, Tošovského vláda a vláda Zemanova v letech 1993 až 2001.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
eightcap forex