Úterý 27. srpna 2024 16:21
reklama
Purple Indexy
reklama
Dukascopy new
reklama
Purple Branding (vzdělávání umíme)
reklama
Purple Branding (vzdělávání umíme)

Tektonika trhu: Akcie Boeingu a PDD klesají, akcie ropných společností rostou

27.08.2024 08:47  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

analytics66cd7601b03e4.jpg

Technologičtí giganti klesají, trh čeká na čtvrtletní zprávu Nvidie

Index S&P 500 skončil v pondělí na nižší úrovni, a to navzdory rostoucím očekáváním investorů týkajícím se připravované čtvrtletní zprávy Nvidie. Výrobce čipů s umělou inteligencí zaznamenal kvůli nejistotě související s jeho zprávou, která má být tento týden zveřejněna, pokles akcií.

Investoři mezitím bedlivě sledují nadcházející údaje o inflaci, které by mohly trochu napovědět k případným změnám úrokové politiky Federálního rezervního systému.

Nasdaq klesá, Dow Jones roste

Technologicky zaměřený Nasdaq také klesl, zatímco Dow Jones Industrial Average se za pomoci gigantů jako Caterpillar a American Express dokázal udržet nad vodou. Dow navzdory celkovému poklesu zakončil den malým, ale kladným výsledkem, ke kterému mu pomohl téměř 1% růst těchto akcií.

Vrcholná očekávání pro společnost Nvidia

Nvidia, lídr v oblasti čipů s umělou inteligencí, ve středu zveřejní své čtvrtletní výsledky. Investoři vkládají naděje do výsledků společnosti, která od počátku roku vzrostla o impozantních 160 %, což představuje významnou část 18% zisku indexu S&P 500.

"Rizikové investování v centru pozornosti"

"Nvidia je tento týden v centru pozornosti jako barometr rizikového investování v roce 2024," řekl analytik McMillan a zdůraznil, že její úspěch či neúspěch může mít vzhledem k jejímu významu v AI sektoru zásadní vliv na trh.

Opatrná očekávání

Obavy investorů přesto narůstají. Někteří se bojí, že pokud výsledky Nvidie nesplní vysoká očekávání, mohly by zhatit současnou rally AI akcií, jako jsou Microsoft a Alphabet.

"Existuje obava, že by Nvidia mohla zklamat," varuje Jake Dollarhide, generální ředitel Longbow Asset Management. "Když trh najde sebejistotu, aniž by bral v úvahu možnost negativních zpráv, tak právě tehdy ta zpráva přijde."

Trh pod tlakem: PDD Holdings a Tesla klesají

Akcie PDD Holdings, americké jednotky čínské společnosti stojící za populární platformou Temu, se propadly o téměř 29 %, když společnost nedosáhla investory očekávaných zisků za druhé čtvrtletí. Výrazný pokles vyvolal obavy na už tak napjatém trhu.

Na Teslu dolehla nová cla

V centru pozornosti se ocitla i Tesla, která ztratila 3,2 % tržní hodnoty. Příčinou byl nečekaný krok kanadských úřadů, které po vzoru Spojených států a Evropské unie oznámily zavedení 100% cla na dovoz čínských elektromobilů. Tento krok by mohl vážně ovlivnit prodej Tesly v tomto regionu a ohrozit její postavení na trhu.

Akciové indexy: S&P 500 a Nasdaq v červených číslech, Dow Jones nad vodou

Hlavní akciové indexy zakončily den různými směry. Index S&P 500 klesl o 0,32 % a zastavil se na hodnotě 5 616,84. Technologický Nasdaq utrpěl víc – ztratil 0,85 % a seanci zakončil na 17 725,77 bodech. Index Dow Jones Industrial Average se oproti tomu dokázal udržet v pozitivní oblasti, když si připsal 0,16 % a uzavřel na 41 240,52 bodech.

Technologický sektor klesl, energetický vzrostl

Šest z jedenácti sektorů indexu S&P 500 zakončilo den na nižší úrovni. Pod největším tlakem byl sektor informačních technologií, který klesl o 1,12 %. Pod tlakem byl také sektor spotřebního zboží, který ztratil 0,81 %. Energetický sektor ale na pozadí geopolitického napětí na Blízkém východě a s ním souvisejícího přerušení dodávek ropy vykázal opačnou dynamiku a vyskočil nahoru o 1,11 %.

Boeing klesá na pozadí zpráv z NASA

Akcie Boeingu se propadly o 0,85 %, když vyšlo najevo, že NASA si jako hlavního partnera pro návrat astronautů na Zem v příštím roce vybrala SpaceX a dala přednost jejímu prostředku před Starlinerem společnosti Boeing.

Pozitivní signály z Fedu: Wall Street roste

Akciové trhy v pátek rostly a index S&P 500 se přiblížil historickým maximům. Stalo se tak v kontextu výroků předsedy Federálního rezervního systému Jeroma Powella, že přišel čas snížit náklady na úvěry. Powell zdůraznil, že snížené riziko inflace a stabilizace poptávky po práci vytvářejí podmínky pro takové rozhodnutí, což byl pozitivní signál pro investory.

Sázky na pokles: Trh čeká na rozhodnutí Fedu

Na peněžním trhu panují určitá očekávání, přičemž obchodníci odhadují pravděpodobnost zářijového snížení o 25 bazických bodů na 70 % a snížení o 50 bazických bodů na 30 %. Tyto prognózy vycházejí z údajů nástroje FedWatch od společnosti CME Group, který bedlivě sleduje sentiment investorů.

Inflační ukazatele v centru pozornosti

Páteční údaje o červencových výdajích na osobní spotřebu, které jsou pro Federální rezervní systém klíčovým ukazatelem inflace, by mohly být hlavním faktorem jeho politického výhledu. Mohly by poskytnout vhled do trajektorie uvolňování měnové politiky Fedu, což by pak mohlo ovlivnit sentiment na trhu.

Zisky podniků: Dell, Salesforce a další giganti

Investoři se tento týden zaměří na hospodářské výsledky společností jako Dell, Salesforce, Dollar General a Gap. Tyto reporty by mohly poskytnout vhled do kondice podnikového sektoru a nabídnout trhu další vodítka.

Bilance akciového trhu

Co se týká akciového trhu, index S&P 500 vykázal mírný poměr 1,1 : 1 ve prospěch rostoucích akcií.. Celkově klesající akcie v USA převažovaly nad rostoucími v poměru 1,2 : 1, což naznačuje určitou volatilitu mezi účastníky trhu.

Objemy zůstávají nízké

Obchodní aktivita na amerických burzách byla podprůměrná, objemy činily 9,5 miliard akcií oproti průměrným 11,9 miliardám za posledních 20 seancí. To může naznačovat, že investoři v prostředí nejistoty týkající se budoucích kroků Fedu vyčkávají.

Globální trhy stojí

Na předpoklady brzkého snížení úrokových sazeb v USA reagovaly i světové akciové trhy. Navzdory rostoucím cenám ropy, způsobeným napětím na Blízkém východě, zavřely v červených číslech. Evropské akcie zakončily den o trochu níž, zatímco Londýn, který byl kvůli státnímu svátku zavřený, vykázal stagnující výsledky. Japonský Nikkei se v prostředí silnějšího jenu také propadl a zakončil obchodování poklesem o téměř 0,7 %.

Indexy uzavřely smíšeně: Dow Jones vzrostl, Nasdaq klesl

Americké akciové indexy zakončily pondělní obchodní seanci se smíšenými výsledky. Index Dow Jones Industrial Average vzrostl o 0,16 % na 41 240,52 bodů. Index S&P 500 oproti tomu ztratil 0,32 % a skončil na hodnotě 5 616,84. Nasdaq Composite spadl o 0,85 % a den zakončil na úrovni 17 725,77. MSCI World Index také klesl o 0,20 % a skončil na 829,64 bodech.

Trhy zpracovávají novinky: Reakce na Powelly komentáře

Akciové trhy dál reagují na příval zpráv, včetně nedávných komentářů předsedy Federálního rezervního systému Jeroma Powella. "V pátek jsme byli svědky rally, kterou podpořily Powellovy komentáře a některé silné údaje o objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby," uvedl Ben MacMillan, šéf a hlavní investiční ředitel floridské společnosti IDX Insights. Dodal ale, že z historického hlediska předznamenává snížení sazeb často slabost akciového trhu, protože ke snížení dochází z nějakého důvodu.

Futures na ropu v prostředí nervozity na trhu rostou

Futures na ropu Brent zakončily den růstem o 3,05 % a dostaly se na cenu 81,43 USD za barel. Výrazné zisky zaznamenala také americká ropa, která vzrostla o 3,5 % na 77,42 USD za barel. Uvedené odráží volatilitu trhu a obavy investorů v prostředí globální ekonomické nejistoty.

Objednávky zboží dlouhodobé spotřeby předčily očekávání

Nové údaje amerického ministerstva obchodu ukázaly prudký nárůst objednávek zboží dlouhodobé spotřeby, jako jsou toustovače a letadla. V červenci vzrostly o 9,9 %, což po červnovém poklesu představuje výrazné oživení a překonání prognóz analytiků. Nárůst signalizuje oživení poptávky po americkém průmyslovém zboží.

Powell signalizuje možné uvolnění

Jerome Powell v pátek na sympoziu v Jackson Hole zdůraznil, že Fed je připraven uvolnit měnovou politiku, a upozornil na potřebu zabránit dalšímu oslabování trhu práce. Jeho poznámky vzbudily zájem investorů, kteří čekají nižší úrokové sazby na podporu ekonomiky, ale naznačily také možné budoucí problémy.

Evropská centrální banka zůstává opatrná: Pokrok v boji s inflací, ale rizika přetrvávají

Hlavní ekonom Evropské centrální banky Philip Lane na sympoziu v Jackson Hole hodnotil současnou situaci mírně optimisticky. ECB podle něho dosáhla významného pokroku při snižování inflace v eurozóně na cílovou hodnotu 2 %. Jak ale zdůraznil, na záruku konečného vítězství je příliš brzy. Jeho komentář odráží opatrnost centrální banky týkající se dalších kroků v oblasti měnové politiky.

Výnosy dluhopisů rostou, protože trh se připravuje na zvýšení sazeb

Na základě Laneových komentářů vzrostl výnos benchmarkových desetiletých státních dluhopisů o 1,3 bazického bodu na 3,82 %. Dvouleté dluhopisy, které jsou citlivější na změny úrokových sazeb, také vzrostly o 2,7 bazického bodu na 3,94 %. To naznačuje, že trhy začínají zohledňovat potenciální změny politiky.

Očekávání trhu: Sazby pod větším drobnohledem

Futures na Fed funds plně zohledňují zvýšení sazeb o čtvrt procentního bodu na nadcházejícím zasedání Fedu 18. září a nabízejí také 39,5% šanci na dramatičtější změnu o 50 bazických bodů. Investoři očekávají uvolnění sazeb o 103 bazických bodů do konce roku a o dalších 122 bazických bodů v roce 2025.

ECB dál snižuje sazby

Evropská centrální banka zahájila cyklus uvolňování, už když v červenci snížila sazby o 25 bazických bodů. V letošním roce se očekávají další dvě taková snížení. Ben McMillan z IDX Insights očekává, že ECB letos sníží sazby o 75 bazických bodů, ale domnívá se, že trh může svá očekávání upravit směrem k méně agresivnímu snížení sazeb.

Klíčové ekonomické údaje na obzoru

V pátek budou zveřejněny klíčové údaje o osobní spotřebě a jádrové inflaci v USA a předběžné údaje o inflaci v EU. Tyto zprávy by mohly být klíčové pro zářijové určení směru měnové politiky a podle většiny analytiků podpoří myšlenku snížení sazeb.

Japonský jen posiluje vůči dolaru

Japonský jen posílil vůči americkému dolaru na forexovém trhu na třítýdenní maximum a dosáhl hodnoty 143,45 jenu za dolar. Pak ale dolar své pozice částečně obnovil a vzrostl o 0,14 % na 144,56 jenu. Tento nárůst jenu ukazuje na zvýšený zájem investorů o bezpečná aktiva v prostředí globální ekonomické nejistoty.

Dolar nabírá síly: Index při slabém euru posiluje

Dolarový index, který sleduje kurz americké měny vůči šesti hlavním měnám včetně eura a jenu, vykázal nárůst o 0,24 % a dosáhl hodnoty 100,84. Euro zároveň oslabilo o 0,28 % a kleslo na 1,1159 USD. Tento pohyb odráží růst dolaru v podmínkách globální ekonomické nejistoty a poptávky po bezpečnějších aktivech.

Zlato dál roste: Investoři hledají bezpečné přístavy

Ceny zlata dál vykazují stabilní růst a blíží se historickým maximům. Spotové zlato v souvislosti se zvýšenou poptávkou po bezpečných aktivech vzrostlo o 0,31 % na 2518,27 USD za unci. Pozitivní dynamiku vykázaly také futures kontrakty na americké zlato, které vzrostly o 0,28 % na 2 515,50 USD za unci. Nárůst podtrhuje přání investorů chránit svůj kapitál v podmínkách nestabilních finančních trhů.

Klíčová slova: Výnosy dluhopisů | Sektor informačních technologií | Riziko inflace | Salesforce | S&P 500 a Nasdaq | Očekávání | Pro investory | Evropské centrální banky | Ekonom Evropské centrální banky | Prognózy | Uvolňování měnové politiky | Výnos | Brent | Zpráva | Index DOW | Londýn | Měny | Kontrakty | Sentiment na trhu | AI | Bezpečné přístavy | Americká ropa | Kapitál | FedWatch | USD | Unie | Nikkei | Čtvrtletní výsledky | Zvýšení sazeb | Pozitivní signál | Caterpillar | Dovoz | NASA | Investoři | Nejistoty | Akciové indexy | Prodej | Investiční | Sentiment investorů | Evropské akcie | Obchodování | S&P | Zájem investorů | Kurz americké měny | Centrální banky | Management | Zprávy | Rizikové investování | Výsledky | Výrazný pokles | Údaje | Federální rezervní systém | Společnost Nvidia | Postavení na trhu | Výsledky společnosti | Jackson Hole | Inflace v eurozóně | Futures | Index S&P 500 | Index Dow Jones Industrial Average | Trh | Údaje o inflaci | Fed | Potenciální změny | S&P 500 | Microsoft | CME | Letadla | Pravděpodobnost | Snižování inflace | Akcie v USA | Centrální banka | Společnosti | Energetický sektor | Očekávání trhu | Boeing | Snížení sazeb | Barometr | ECB | Ceny | Pokles | Nvidia | CME Group | Růst dolaru | Futures kontrakty | Evropská centrální banka | Dow Jones Industrial Average | Rizika | Zisky | Philip Lane | Ekonomické údaje | Akcie Boeingu | Zboží dlouhodobé spotřeby | Asset management | MSCI World | Výrobce čipů | Obchodníci | Globální trhy | Pokles akcií | Reporty | Inflace | Problémy | ROCE | SpaceX | Alphabet | Fed funds | Signály | Snížení úrokových sazeb v USA | Futures na ropu | Ropa | Ekonom | Kurz | Akcie | Dolar | Nižší úrokové sazby | USA | Euro | Japonský Nikkei | Obchodní aktivita | EU | | Powellovy komentáře | Napětí na Blízkém východě | Index Dow Jones | Práce | Technologický sektor | Dow Jones Industrial | Náklady na úvěry | Indexy | Oživení poptávky | Signály z Fedu | Akciové trhy | Rally | Aktiva | PDD | Express | MSCI World Index | Sentiment | Investiční ředitel | Měnové politiky | Technologičtí giganti | Vliv na trh | Ceny zlata | USD za barel | Obavy investorů | Akcie ropných společností | Úrokové sazby | Dollar | Trhy | Dolarový index | Hospodářské výsledky společnosti | Sázky na pokles | Dow Jones | Uvolnit měnovou politiku | Snížení úrokových sazeb | MSCI | Signál | Ropy | Americké akciové indexy | Společnost | Sázky | Generální ředitel | Eura | Neúspěch | Gap | Růst | Jerome Powell | Index Dow Jones Industrial | Index | Japonský jen | Nové údaje | Výsledky Nvidie | Čtvrtletní zprávy | Zvýšený zájem investorů | Vysoká očekávání | PDD Holdings | Bezpečná aktiva | Zvýšený zájem | Ekonomiky | Jake Dollarhide | Nasdaq Composite | Zasedání Fedu | Americké měny | Hlavní ekonom Evropské centrální banky | Riziko | Technologický Nasdaq | Pozice | Dluhopisy | Cla na dovoz | Sektor spotřebního zboží | Úspěch | Hospodářské výsledky | Sazby | Světové akciové trhy | Nasdaq | Analytik | Objednávky zboží dlouhodobé spotřeby | Tesla | Longbow Asset Management | Úrokové politiky | Novinky | Hlavní akciové indexy | Banka | Temu | Bilance | Zlato | Wall Street | Ukazatele | American Express | Objednávky | Výnosy | Banky | Změny úrokových sazeb | Investování | Vítězství | Hlavní ekonom | Dollar General |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Technologie znovu nejslabším článkem trhu
    Technologický index Nasdaq Composite odepsal již pátý den v řadě, když včera oslabil o více jak dvě procenta. Jižním směrem se posunuly téměř všichni velcí technologičtí hráči, NVDA -4,29 %, MSFT –2,57 %, GOOGL -1,71 %, AMD -5,09 %. Naopak o slovo se ve středu přihlásila společnost Virgin Galactic, když firma vykázala menší čtvrtletní ztrátu na akcii -0,313 USD, než byl nastavený konsensus -0,359 USD, SPCE +3,32 %.
  • 🕹Technologie znovu pod tlakem 🔻🔻
    Optimismus z počátku seance je ten tam a otevření Wall Street přineslo znovu tlak na akcie velkých technologických společností. Jedná se o ta stejná jména, která táhla Nasdaq v průběhu léta na rekordní úrovně. Dnes by se mohlo jednat o klíčovou seanci pro další vývoj. Index US100 se nebyl schopen úspěšně odrazit od úrovně klíčového supportu na 10 930 bodech a víkend už je na spadnutí. Průraz pod tuto úroveň by vyslal silný medvědí signál.
  • Technologiím zkazily den výsledky. Večer promluví Powell
    Z růstové řady hlavních akciových indexů dnes vystupuje Nasdaq , který klesá o 0,3 pct. Jako hlavní závaží se projevují výsledky a výhled Intelu a Snapu, od nichž se pak odvíjí i negativní reakce těžkých vah, jako je Facebook či Alphabet. Širší S&P 500 se drží lehce v plusu, v Evropě pak sledujeme solidní růst na DAXu (+0,8 pct), CAC 40 (+1,1 pct), FTSE 100 (+0,6 pct) i AEX (+1 pct).
  • Techy pokračují ve skvělých výsledcích a investoři požadují totéž od HDP
    Výsledek včerejšího zasedání Fedu nepřekvapil prakticky ničím. Rychlá ekonomika centrální bankéře k odbourávání podpory nepřiměje a rovněž o inflaci má Fed stále jasno - její případný nárůst bude přechodným jevem. Zato překvapily další výsledky velkých technologických firem a opět pozitivně. Vyšly až po závěru obchodování, takže efekt se promítá až do dnešního evropského obchodování a do cen futures.
  • Techy před čísly v červeném, spotřebitelská důvěra narostla
    Výsledky firem zůstávají tím, co momentálně akciové trhy nejvíce zajímá. Stále platí, že hlavní evropské indexy jsou v záporu. Jejich ztráty během dne narostly a třeba nizozemský AEX je dole o 0,7 pct. DAX nebo FTSE 100 však klesají o 0,3 pct a CAC 40 je jen těsně v červeném. V zámoří vidíme citelnější pokles pouze na Nasdaqu, -0,4 procenta. Pražská burza končí mírně v plusu.
  • Techy před Fedem nasměrovaly trhy vzhůru
    Finančním trhům dnes vládne pozitivní nálada, která se projevuje solidním růstem akcií. Hlavní zásluhu na tom mají výsledky Microsoftu a Alphabetu, které vypovídají o odolnosti aspoň tohoto typu firem v současném ekonomickém prostředí. Spolu s tím však investoři určitě vylepšují také své představy pro další průběh výsledkové sezóny. Z hlavních indexů kráčí v čele Nasdaq se skoro 2,5procentním ziskem.
  • Techy rostou, protože klesají výnosy. A proč klesají výnosy?
    Hlavní akciové trhy nemají jasný směr. V Evropě převažuje pokles, v Americe růst. Ten sice celkově není moc velký, ale jsou zde velké rozdíly mezi sektory. Na jedné straně banky míří dolů po výsledcích JP Morgan, naproti tomu technologie nebo cyklická spotřeba (kde jsou ovšem hlavní tituly také fakticky technologické) slušně rostou. Proto také trh Nasdaq obchoduje 1,5 procenta v plusu.
  • Techy v čele propadu. Korekce po vyčerpání pozitivních témat?
    Odpolední vývoj na hlavních akciových trzích nabral výrazně negativní směr, a to především v technologickém sektoru. Nasdaq padá o 2,9 procenta, S&P 500 je dole o 1,5 pct. Dobře na tom není ani Evropa, kde třeba DAX klesá o 2,4 pct.
  • Techy vystrašily antimonopolní snahy, znovu však pomáhá šance na fiskální balík
    Evropské akcie si po nerozhodném a spíše červeném úvodu vybraly směr vzhůru. V čele kráčí německý DAX s 0,9procentním růstem. Americké trhy po otevření tolik nestoupají. Hlavní indexy jsou na tom smíšeně, když S&P 500 a DJIA mírně rostou, zatímco Nasdaq Composite je stále nepatrně v červeném. Pražská burza si připisuje velmi pěkných 1,3 procenta za největšího přispění bank.
  • Teis Knuthsen, CIO Saxo Private Bank komentuje výsledky zasedání ECB
    ECB nadále hledá důvody pro uvolňování, ať už skrze snížení depozitních sazeb, nebo rozšíření programu kvantitativníh...
  • Telecom Italia pod tlakem konkurenční nabídky na získání kontrolního podílu
    Zprávy o připravovaném převzetí společnosti Telecom Italia (TIT.IT) dvěma konkurenčními stranami, americkým fondem KKR a společně italským věřitelem Cassa Depositi e Prestiti a australským fondem Macquarie, se zatím nenaplnily, což vytváří tlak na akcie telekomunikačního giganta.
  • Telefonát Xi a Bidena bol podľa čínskych štátnych médií konštruktívny
    Rozhovor Bidena a Si Ťin-pchinga trval takmer 2 hodiny a podľa oficiálnej čínskej štátnej tlačovej agentúry Xinhua News bol dialóg medzi oboma prezidentmi konštruktívny.
  • Telekom Austria padá nejvíce v Evropě, kvůli historicky největší aukci frekvencí
    Nejztrátovějším telekomem v Evropě v rámci souhrnného indexu Stoxx600 se dnes staly akcie rakouského telekomu poté, co...
  • Telekomunikační společnost O2 zvýšila čistý zisk
    I přes regulaci roamingu se podařilo sopečnosti O2 zvýšit čistý zisk na 4,22 miliardy korun. Telekomunikační operátor O2 vsadil na televizi a to se vyplatilo.
  • Telekomunikační trh čekají velké změny
    Na telekomunikační trhu se chystají velké změny. Tou poslední byl prodej O2. Australská skupina Macquarie se nyní chystají prodat České Radiokomunikace za miliardy korun.
  • Téma brexitu znovu v popředí, růst averze k riziku pomáhá bezpečným přístavům
    Čtvrteční seance se na finančních trzích opět nese spíše v nervózním duchu. Platí to především pro akciové indexy v Asii, které jsou znovu pod prodejním tlakem. Ztráty nejsou nijak závratné, ale indexy se drží na nižších úrovních, když na trzích dál rezonuje především téma britského referenda, které se po včerejším zasedání americké centrální banky dostalo ještě více do popředí. Na akciových trzích jsme tak znovu svědky zvýšených objemů, které jsou přibližně pětinu nad třicetidenním průměrem.
  • Téma ECB a nebonitných úverov sa zbytočne nafunkuje
    Včera prebehli internetom špekulácie, že ECB plánuje nakupovať zlé úvery talianskych bánk v rámci kvantiatívneho uvoľňovania. Draghi to neskôr...
  • Téma "omikron" je pro zlato silnou trumfovou kartou
    Cena drahého kovu navzdory zhoršující se epidemiologické situaci opět klesla. Investoři dali přednost riziku před defenzivním aktivem: americký akciový trh včera prudce vzrostl.
  • Téma omikron ustupuje do pozadí. Prvořadé jsou údaje o inflaci v USA
    Napětí na trzích polevilo po prohlášení zástupců WHO, že podle předběžných studií není kmen covidu-19 omikron nebezpečnejší než předchozí dva, beta a delta.
  • Téma recese se stáčí k Evropě a tlak na ECB roste
    Dnešní obchodování na evropských trzích je výrazně pozitivní pro akcie, které tak dokončují návrat po úterním výrazném propadu. Naproti tomu dluhopisy jsou pod tlakem a jejich výnosy plošně stoupají. O něco větší je přitom nárůst na kratším konci křivky. Eurodolar se konsoliduje lehce pod 1,0200.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FP Markets
Capital.com
NAGA
reklama
CapXmaster